Portfolio

Botran

De Familie Botran produceert al meer dan 6 decennia rum in Guatemala op traditionele wijze. Ron Botran wordt gemaakt met eerste persing suikerriet en gerijpt volgens de Solera-methode op 4 verschillende typen vaten. Sherry-, Port- en 2 typen Bourbonvaten geven allen een ander karakter mee en dragen bij aan de complexiteit van de rum.  De rum wordt gerijpt op een hoogte van 2300 meter, hierdoor "verdampt" er minder uit de vaten en ontwikkeld elk vat zich op zijn eigen wijze.

Tequila Ocho

Een van de weinige tequila's die nog op authentieke en traditionele wijze wordt geproduceerd. Tequila Ocho is van hoge kwaliteit en gemaakt van 100% agave. Op elke fles staat aangegeven in welk jaar en van welke "rancho" de agaves afkomstig zijn en daarmee is alle Ocho tequila Single Estate. De verschillen per veld, door ligging en klimaat, geven deze tequila elk jaar een eigen karakter. 

East Imperial

East Imperial komt uit Nieuw-Zeeland en kan beschouwd worden als de Champagne onder de tonic's. Een zachte, fijne, Champagne-achtige bubbel en weinig gebruik van suikers zorgt voor een mixer die niet overheersend is. Alle ingrediënten komen uit Azië en daarom een échte traditionele tonic. Hun credo is dan ook niet voor niets "Upholders of tradition".

Bramley & Gage

Bramley & Gage is een klein familiebedrijf uit Bristol. Hun uitdaging is om gin's en likeuren te maken van de allerhoogste kwaliteit. 6 0'Clock Gin is het grootste product. Het is een zachte, frisse London Dry Gin met vlierbloesem en frambozen van eigen grond. 

El Mayor

El Mayor heeft een diepgewortelde oorsprong in de wereld van ambachtelijke tequila. Dit is ook de reden dat El Mayor Tequila alleen wordt gemaakt van de allerhoogste kwaliteit Blauwe Weber Agave van hun eigen “agave estates” in de rotsachtige laaglanden van Jalisco. 
 
Op ongeveer 2.500 meter boven zeeniveau produceert de mineraalrijke zandgrond de sappigste agaves, waardoor je een smaak krijgt die net zo intens is als Jalisco zelf. 

Vieux Carré

Vieux Carré is een Franse wijk van New Orleans, Louisiana. Deze stad staat vol met cultuur, architectonische schoonheid en culinaire kunsten. De Philadelphia Distilling Company brengt een eerbetoon aan de unieke en kleurrijke geschiedenis van Absinth in New Orleans met de release van Vieux Carré Absinthe Supérieure. De eerste batch Vieux Carré werd uitgebracht op 31 december 2008. Het is de eerste legale Absinth die in bijna 100 jaar aan de oostkust van de Verenigde Staten wordt gedistilleerd, gebotteld en verkocht. De smaak en kleur van Vieux Carré zijn uitsluitend afkomstig van 100% natuurlijke kruiden. De smaak is complex met volle anijstonen en een perfecte balans tussen de zoetheid van steranijs en het bittere van alsem.

Atlántico

Atlántico blend rum op basis van rietsuiker en van molasse die door zowel Copper pot still als kolomdistillatie worden geproduceerd. Deze witte rum, de Platino, is ook de basis voor de Reserva en Gran Reserva en worden op een Solera-methode gelagerd tot wel 25 jaar lang!

Ilegal Mezcal

Ilegal is ontstaan in Café No Sé, van John Rexer. Ilegal Mezcal wordt geproduceerd in de Palenque Dona Carmen Chagoya Distillery en is gemaakt van 100% Espadin agave. Deze worden geteeld in de regio Tlocolula. Ilegal wordt twee keer gedestilleerd, eerst in een RVS pot still, daarna in een Copper pot still. De range bestaat uit een Joven, Reposado (4 maanden op Amerikaans eiken) en Añejo (12 maanden op een mix van Frans en Amerikaans eiken).

Derrumbes

Derrumbes neemt je mee op reis door het hart van Mexico. Het is de grootste, meest biodiverse, "Appellation of Origin" ter wereld. Elke regio drukt zijn unieke stempel op de smaak van de Mezcal die lokaal geproduceerd wordt. De verschillende agavesoorten en "terroir" hebben grote invloed op de smaak, ook de regionale verschillen in hoogte en klimaat zijn erg groot. Elke variant van Derrumbes vertegenwoordigd een andere staat en is geselecteerd op basis van deze unieke eigenschappen. De range biedt een grote verscheidenheid aan smaken en nuances. 

Riga Black Vodka

Riga Black Vodka wordt geproduceerd door de Black Balzams Distillery in Riga, Letland. Een 100% graanvodka van hoge kwaliteit.

Bluecoat

Bluecoat wordt gedistilleerd door Philadelphia Distillery. Het is de eerste distilleerderij in Philedelphia sinds de drooglegging. Het is een "handcrafted" gin, waarbij uitsluitend gebruikt wordt gemaakt van 100% organic botanicals. Angelica, koriander, jeneverbes en Amerikaanse citrus. Het is een van de eerste American Dry Gin, hierbij ligt de nadruk meer op citrus dan op jeneverbes. Deze frisse gin met fruitige tonen heeft een strakke afdronk en is gebotteld op 47%. Er is ook een "Barrel-Aged" verkrijgbaar die rijping op vat heeft gehad.

Exotico

Exotico Tequila wordt gemaakt in de DESTILADORA GONZÁLEZ LUX (DGL)
DGL ligt net buiten de stad Arandas, in de hooglanden van Jalisco, op een toplocatie voor de hoge kwaliteit agave die worden gebruikt in deze premium tequila's. 
 
Van de agave plant zelf tot het eindproduct, de levenslange passie voor het maken van tequila komt tot uiting in alle aspecten van Exotico Tequila.

Pusser's

Deze klassieke Britse Navy-stijl rum is geïnspireerd op de Purser die op de Britse marineschepen de manschappen voorzag van hun dagelijkse shot rum, de 'tot'. Deze Purser werd de Pusser genoemd. Deze Britse traditie is tot de jaren 70 van de vorige eeuw in gebruik gebleven. De dag van afschaffing van deze traditie, 31 juli 1970, kennen we nu als 'Black-Tot-Day'. De range bestaat uit meerdere varianten. Blue label, Gunpowder-proof, Overproof en een 15 jaar oude botteling.

Aluna

Aluna is ontwikkeld door drie vrienden die dol zijn op geweldige rum, kokos, en verse, natuurlijke ingrediënten, maar niet op te zoete sterke dranken, waar de smaken gemaskeerd worden door suiker. 
 
De drie vrienden houden van de zee, de bergen en van het vinden van een gezonde balans in hun leven en wilden dit laten reflecteren in hun producten. 

Caballito Cerrero

Caballito Cerrero is een tequila bedrijf opgericht in 1950 door Don Alfonso Jimenez Rosales. Het wordt beschouwd als een van de beste tequila distilleerderijen ter wereld. 
 
Caballito Cerrero is vastbesloten om tequila op de traditionele manier te produceren en dat betekent soms dat ze overhoop liggen met de Consejo Regulador del Tequila (CRT). Om deze reden bestempelen ze hun traditioneel geproduceerde tequilas als Destilado de Agave. 

San Cosme

San Cosme is een mooie en licht rokerige Joven Mezcal uit Oaxaca. Mezcaleros uit Oaxaca begeleiden nauwkeurig elke stap in het complexe productieproces voor Mezcal San Cosme, wat vol zit met traditionele rituelen. 

30-30 Tequila

30-30 Tequila is een 100% agave Tequila die op traditionele wijze geproduceerd. Vanwege de zachte smaak en fruitig karakter, is deze in 2007 in Amerika uitgeroepen tot "Best Tequila for Margarita's". De naam is afkomstig van het kaliber voor de geweren van Winchester. Hiermee bevochten de Mexicanen de Amerikanen voor de strijd om onafhankelijkheid. 

Waqar

Chileense Pisco is bijzonder om het feit dat deze Pisco's meestal geheel vervaardigd worden uit Muscat druiven. De geurige en fruitige aroma's zijn karakteristiek voor Waqar. De Waqar Heron is een Pisco die rijping van zes jaar op vat heeft gehad, iets wat bij Peruviaanse Pisco's niet wordt gedaan. 

Macchu Pisco

Deze Peruviaanse Pisco  vertegenwoordigd de typische karakters van de druiven en de "terroir". Aroma's van peer, peper en zoete romige tonen. Droog, maar met een fruitige afdronk.

La Diablada

La Diablada is een Pisco uit Peru en vernoemd naar de "Danza de los diablos" een traditionele dans uit Peru. Hierbij bevechten Angels en Demons elkaar in een oneindige strijd tussen het goede en het kwade. Deze Pisco refereert hieraan, balancerend tussen droge en fruitige tonen.

Kinahan's

Kinahan's L.L. Irish Whiskey is een van de oudste Ierse whiskeymerken die vandaag de dag nog bestaan. In 1807 was de toenmalige gouverneur van Ierland, Lord Lieutenant Charles Lennox, zo onder de indruk van deze whiskey, dat hij beslag legde op alle beschikbare vaten en liet bestempelen met de initialen L.L. Na jarenlange bekendheid in Ierland en daarbuiten beleefd Kinahan's zijn hoogte punt als de legendarische Jerry Thomas zich uitgeeft als ambassadeur voor het merk Kinahan's. Hij verkoos Kinahan's boven alle andere Ierse whiskey's en zou een groot aantal "signature cocktails" uitbrengen met Kinahan's in zijn "Jerry Thomas Bartenders Guide"uit 1862.

Brenne French Single Malt

Brenne, of 'veld' in het Frans, wordt in Cognac geproduceerd door een cognacproducent die extra velden heeft om gewassen op biologische wijze te telen. Dit betekent dat hij elk veld dat hij niet gebruikt voor druiven, gebruikt voor een ander gewas. De biologisch geteelde gerst gebruikt hij om zijn eigen Single Malt te maken, op zijn eigen manier. Hij gebruikt zijn Alambique pot still, limousin- en ex-cognacvaten om een ​​whisky te maken, net zo fruitig en bloemig als een cognac. De tonen van tropisch fruit en specerijen is echt geweldig. Deze zowel Sinlge Malt als Single Estate moet je proberen om het te geloven. Deze whisky is uniek in smaak.

Kamiki

Kamiki is een blend van zeldzame Japense Single Malt whisky's. Kamiki heeft zijn thuis in de Omiwa-tempel in Nara. In Nara zijn de meeste beroemde alcoholproducerende families gevestigd en hun alcohol wordt als zegening gebruikt in de Shinto Tempels. Het heiligdom ligt aan de voet van de berg Miwa. Kamiki betekent ‘God’s adem' en is geïnspireerd door de bries die van de berg komt. Kamiki is de eerste whisky in de wereld die op Japans cederhout wordt gefinisht, dit geeft de geur van sandelhout en aroma's van groene thee. De meest recente variant is de Kamiki Intense Wood, deze heeft twee keer zo lang op Japans cederhout gelegen.

Kura the Whisky

Kura Whisky wordt geproduceerd in de Helios Distillery op het eiland Okinawa. Okinawa is een tropisch eiland in de Stille Oceaan. Helios staat het meest bekend  om de rum en Awamori (een destillaat op basis van rijst). De lokaal geteelde suikerriet groeit goed in dit warme, vochtige klimaat. Helios produceert echter ook enkele uitstekende whisky's die ze in hun eigen ex-rumvaten finishen na eerst op White Oak te hebben gerijpt. Het rijpen van whisky in zo'n tropisch klimaat gaat heel snel, dit zorgt ervoor dat de whisky een heel complex en volwassen karakter ondanks zijn jonge leeftijd. 

Rebel

Rebel wordt geproduceerd volgens een aloude traditioneel recept dat dateert uit 1849. Deze authentieke "wheated"-Bourbon ontleent zijn complexiteit en zachtheid door het gebruik van tarwe in de "mash-bill". Rebel werd oorspronkelijk gemaakt in de Weller & Sons Distillery. Weller was een pionier op het gebied van experimenteren met tarwe in Bourbon en was de grondlegger van merken zoals Pappy von Winkle en Makers Mark waarbij tarwe werd toegepast. Tegenwoordig heeft Rebel Yell zijn thuis gevonden in de Luxco Distillery.

Widow Jane

Widow Jane is een distilleerderij die is vernoemd naar de Widow Jane-mijn in New York. Deze mijn werd gebruikt om kalksteen op te graven voor de bouw van o.a. het Empire State Building en de Brooklyn Bridge. Het water dat wordt gebruikt is nu door het kalksteen van nature gefilterd en geven de whisky een briljant karakter. De 10Y Single Barrel Bourbon werd nog steeds gedistilleerd in Kentucky, voordat Widow Jane in volle productie was. Het werd gelagerd in New York en met water uit de Widow Jane mijn op het juiste alcoholpercentage gebracht.
De American Whisky from Rye Mash is gemaakt van veelal rogge. Hij wordt gelagerd op de ex-Bourbon vaten en daarbij wordt gebruik gemaakt van
extra staven Amerikaanse eikenhout voor een vollere smaak. 

Novo Fogo

Novo Fogo Organic Cachaça wordt geproduceerd met respect voor mens, natuur en het Braziliaanse erfgoed. Het verse suikerriet wordt verbouwd op eigen grond. Bij de productie worden geen chemicaliën gebruikt en de distilleerderij is CO2-neutraal. Er wordt een "zero-waste"-beleid gevoerd en alle flessen bestaan uit 100% gerecycled glas. Het personeel krijgt een eerlijk salaris en voor hun families wordt onderwijs geregeld en betaald. Deze Cachaça is gemaakt van vers suikerriet, gedistilleerd in traditionele copper pot stills en gerijpt op houten vaten die lokaal gemaakt worden. Dit zorgt voor een unieke smaak.


Dr. Adam Elmegirab's

Dr Adam Elmegirab's bestaat sinds 2009. Met een "by bartenders, for bartenders"-aanpak wordt een unieke range van hoogwaardige en handgemaakte cocktailbitters geproduceerd. De verschillende botanicals en de invloed die ze hebben in de wereld van mixed-drinks staan hierbij centraal.   

Merlet

De Merlet familie was sinds de 18de eeuw een wijnproducent. In 1850 bouwde Firmin Merlet zijn een eerste distilleerketel vlak buiten het dorp Saint Sauvant. Zijn opvolger Edouard werd het eerste lid van de familie die cognac produceerde voor de grote cognachuizen zoals Hennessy en Martell. Guy Merlet trad in de voetsporen van zijn vader en bracht sindsdien de cognac onder eigen naam op de markt. Generaties lang verfijnde de Merlet familie zijn expertise en creëert tot op de dag van vandaag unieke cognac's.  

Soto

SOTO betekent 'buiten' in het Japans: een viering van de puurste elementen van de aarde die samengebracht zijn om dit volledig natuurlijke product van topkwaliteit te maken: fijn gepolijste speciale rijst en ongerept bergwater uit de Niigata-provincie in Japan

The Bitter End

The Bitter End wordt in kleine hoeveelheden geproduceerd in Santa Fe, New Mexico. Alle cocktailbitters worden met 100% natuurlijke ingrediënten en met de hand gemaakt. Bill York is de man achter The Bitter End en heeft zijn kennis van de wereldkeuken, mixology en wetenschap ingezet om de wereld van smaakmakers in een piepklein flesje samen te vatten.

David Nicholson

Bijna twee eeuwen geleden creëerde David Nicholson het beroemde "43" bourbonrecept in de achterkamer van zijn 'General Store' in St. Louis. Maar hij wist niet dat het recept generaties lang zou worden doorgegeven, zowel door vader als zoon. Probeer eens een van deze bekroonde Kentucky-bourbons - de zachte, Wheated-bourbon uit 1843 of de pittige, Rye Spiced Reserve - en je zult begrijpen waarom David Nicholson al bijna 200 jaar wordt gemaakt.

Mezcal Amarás

Casa Amarás is de producent van Mezcal Amarás. Het bedrijf is ontstaan uit liefde, liefde voor de zon, het land en de mensen die er op werken, maar vooral de liefde voor Mexico en zijn plant de Agave. 
 
Casa Amarás werkt vanuit het zogeheten ‘seed to sip’ principe wat betekent dat ze alles zelf doen, van het planten van het zaadje tot het bottelen van de Mezcal. Casa Amarás is 100% duurzaam en zet tot 20% van de omzet in voor de ontwikkeling van sociale en duurzame initiatieven.

La Venenosa

La Venenosa is opgericht door Chef Esteban Morales en biedt een brede range Raicilla's aan. Esteban zocht in de staat Jalisco naar de beste "Maestros Taberneros" in de regio. Elke variant is op unieke wijze geproduceerd door de verschillende soorten agave en productietechnieken. Als je Mezcal saai vind, probeer deze dan eens! 

House of Botanicals

Een Old Tom-stijl Gin van de makers van de Dr. Adam Elmegirab's Cocktailbitters.

Death's Door Spirits

De Death's Door Distillery is een van de eerste en grootste craft-distilleerderijen van de Verenigde Staten. Er wordt gebruik gemaakt van jeneverbessen die in deze regio in het wild groeien. Ook de venkel en koriander worden lokaal geteeld. Voor zowel de Vodka als de New Make Spirit worden gewassen gebruikt die op Washington Island groeien. De granen komen uit Chilton.

Westward

Westward American Single Malt Whisky wordt geproduceerd in de House Spirits Distillery in het hart van Portland, Oregon. Gemaakt van 100% Pacific Northwest gemoute gerst en gefermenteerd met Amerikaans biergist voor een uitzonderlijk zachte smaak. Deze wordt twee maal Copper Pot Still gedistilleerd, daarna gerijpt in nieuwe Amerikaanse eiken vaten en niet meer gefilterd. Westward brengt het allerbeste van de American-Whiskey- en de Craft-Beertradities samen.

Bruxo Mezcal

Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid. Dat is Bruxo in het kort. De brede range wordt met passie en kennis geproduceerd door de "Mezcaleros":
Lucio Morales, Juan Morales, Pablo Vázquez, Felix Santiago, Cesáreo Rodríguez, Pipino Rodríguez, Alejandro Reyes, Cándido Reyes, David Cruz.
Bruxo is gestart in 2010 en kwam in 2011 met Bruxo No.1 op de markt. Tegenwoordig bestaat de range uit 6 varianten die elk zijn unieke eigenschappen heeft.
Bruxo wordt voor 100% duurzaam geproduceerd. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de volgende agave's: ESPADIN, MEXICANO, BARRIL, CUIXE, ARROQUEÑO, TEPEZTATE, TOBALA. Deze hebben een leeftijd tussen de 7 en 30 jaar oud. 

Bittered Sling

Bittered Sling is in 2012 opgericht door Chef-kok Jonathan Chovancek en award-winning mixologist / sommelier Lauren Mote. Samen goed voor meer dan 30 jaar professionele ervaring in de barscène en high-end restaurants. Kennis, innovatie en ervaring zijn de basis voor elke bitter. De verschillende varianten geven de bartender van nu alle vrijheid en mogelijkheden voor het creëren van unieke cocktails en smaken. Deze uitgebalanceerde bitters zijn van sublieme kwaliteit. 

Lovers Rum

David Cordoba was jarenlang het gezicht van Bacardi als Global Brand Ambassador. Hij is altijd op zoek geweest naar de ultieme blended rum voor het maken van de perfecte Daiquiri. Het resultaat: The Lovers Rum.
Blended  en gebotteld door David Cordoba en zijn kompaan Arijit Bose in Nederland.
The Lovers Rum is een blend van rums afkomstig uit Barbados, Dominicaanse Republiek, Guatemala,
Nicaragua en Panama met een gemiddelde leeftijd van 2,5 tot 3 jaar

Miracielo

Miracielo is een spiced rum verkregen door maceratie en infusies. De meeste spiced rums worden verrijkt met tincturen, dit zijn destillaten van bijvoorbeeld kruiden en fruit, daarna wordt vaak extra suiker toegevoegd. Miracielo doet dit niet. De 3 smaakmakers in deze Artisanale Spiced Rum zijn: Vanille, rozijnen en abrikozen. Deze botanicals worden aan de rum toegevoegd op vat. Dit zijn van nature al voorkomende aroma's in rum en worden hierdoor extra benadrukt. Het resultaat is een subtiele spiced rum met tropische aroma's, die niet te zoet is.

FEW

FEW wordt geproduceerd in de FEW Spirits Distillery in Chicago. De range bestaat uit verschillende Gin's, Bourbon en Rye. Small Batch en uitzonderlijke kwaliteit grondstoffen en houten vaten, resulteren in high-end sprits. FEW is kort voor Frances Elizabeth Willard, zij was een van de bedenkers van de latere drooglegging in heel Amerika en ligt ironisch genoeg begraven in Chicago niet ver van de distilleerderij.

Doragrossa

Met een passie voor goed gemaakte producten en gefascineerd door de geschiedenis van likeuren en sterke dranken zoals ze oorspronkelijk werden gemaakt, brengt Doragrossa Torino een eerbetoon aan de kennis en vaardigheden van de Piemontese Master Distillers. De likeuren zijn gemaakt op basis van traditionele recepten. Deze worden verfijnd in een zoektocht naar de meest fascinerende aroma's en smaken. Er wordt gebruikt gemaakt van de beste kruiden en specerijen, zorgvuldig geselecteerd en bewerkt volgens nauwgezette ambachtelijke processen. De range bestaat uit verschillende likeuren, een amaro en een Rhubarb-elixer.

Otenba

Monique ten Kortenaar is de oprichter van Otenba.
Otenba is een ode aan haar grootvader Jacob, een man met evenveel liefde voor Japan als jenever. 
Otenba is vernoemd naar het Japanse woord voor een rebels meisje. De slogan 'A sorta gin. A kinda Genever' slaat op de toevoeging van moutwijn. Otenba is fris en kruidig zoals een gin en heeft de diepte en complexiteit van een Jenever. Otenba is een echte Dutch Spirit die boordevol Aziatische smaken zit zoals citroengras, pandan en Sencha-thee.

Yoowe

Yoowe Bacanora is gemaakt door Maestro Ramon Miranda in het dorp Alamos in het zuiden van Sonora. Deze Bacanora is gemaakt van agave Angustifolia Haw (maguey Pacifica). De agave wordt gekookt in een traditionele ondergrondse oven met mesquite en eikenhout. Na een wilde gisting vinden er twee destillaties plaats in roestvrijstalen/koperen ketels.   

Yoowe komt uit Sonora, Mexico, een gebied dat rijk is aan de geschiedenis van agavedistillatie. Yoowe is een voortzetting van deze geschiedenis, nu de geest van Bacanora meer internationale aantrekkingskracht begint te krijgen. Ze produceren ook een Palmilla, de lokale naam voor wat andere regio's Sotol noemen.


Vørding's Spirits

Nieuwsgierig en op zoek naar de beste gin en jenever, begon Thomas Vørding de zoektocht naar zijn eigen perfecte recepten. Het begon allemaal in zijn eigen keuken met een koperen distilleerketel. Hier experimenteerde hij met verschillende smaken en ingrediënten. Cederhout is de signature botanical in alle Vørding Spirits.

Heaven's Door

Heaven's Door, bekroond met vele awards, is een collectie handcrafted American Whisky, ontwikkeld in samenwerking met Bob Dylan. De perfecte mix van kunst en ambacht.

Uncle Nearest

Uncle Nearest is de trotse erfenis van de beste whiskyproducent die de wereld nooit heeft gekend, de legende van Tennessee, Nearest Green. Elke batch bestaat uit een blend van vaten die met de hand zijn geselecteerd. Deze premium Tennessee Whiskey ondergaat de kenmerkende Carbon-filtratie die zo kenmerkend is voor deze type whiskey's.

Mezcal Vago

Mezcal Vago is ontstaan wanneer Judah Kuper was opgenomen in een ziekenhuis in Oaxaca, Mexico. Hij werd verliefd op de verpleegster die hem verzorgde. Haar vader, Aquilino Garcia, was een boer die toevallig ook Mezcal maakte.
Judah, Aquilino en Dylan Sloan (de jeugdvriend van Judah) richtte Mezcal Vago op. Elke mezcal is op een natuurlijke wijze geproduceerd in een traditionele Palenque.

Pietro Nicola

Het 3e merk van "The House of Botanicals" is Pietero Nicola, een Italiaans geïnspireerd portfolio van aperitieven en digestieven. Deze bestaat uit Nocino (walnoot likeur), Caffe Margaux (koffie likeur en Pescaro (perziken likeur). Zowel de naam, ingrediënten en afkomst van de familie van de oprichter komen uit het Verenigd Koninkrijk, Italië en Noord Afrika.

Black Tears Spiced Rum

Black Tears is een emotionele blend van Cubaanse rum en Cubaanse kruiden & specerijen. Black Tears beweert dat dit de eerste Dry Spiced Cuban Rum te wereld is! 
Laag in suiker en bitterzoete koffie en cacao tonen.

La Progresiva de Vigia 13 Rum

La Progresiva de Vigia neemt de kunst van het rum maken naar een nieuw level. De Cubaanse maestro heeft zijn rum gemaakt en geblend met rum van het gehele eiland tot deze perfect gebalanceerde "sipping" rum. 

Waarom nummer 13? Het was de 13e sample die het uiteindelijk is geworden!

Aprendiz Mezcal

De Aprendiz Joven Espadin en Espadin/Tepextate is een onderdeel van het Santa Sabia portfolio en afkomstig uit San Juan del Rio, Oaxaca Mexico. Beide zijn geschikt om puur te drinken of in een cocktail te verwerken.

FAIR Spirits

FAIR Spirits is opgericht in 2009 met de missie om de voorstaand te zijn in de alcohol industrie.

"Fair to the farmers, fair to you and fair to the planet"

Het portfolio van FAIR Spirits is groeiende en bestaat momenteel uit een Koffielikeur, Kumquat likeur, Passievrucht likeur, Gember likeur, Vlierbloesem likeur, Açai likeur, Quinoa Vodka, Jeneverbes Gin, een XO rum uit Belize en een Mexicaanse whiskey

Coperies French Single Malt

Coperies is een Franse Single Malt Whisky gemaakt in de distilleerderij van de Merlet & Fils. 

Coperies is een oud Frans woord voor "oogst"

Met deze florale en fruitige whisky slaat de Merlet familie een nieuw pad op!

Amerisse

De door Merlet & Fils geproduceerde bitter aperitief is gemaakt van zwarte bessen, bitter planten zoals: Gentiaan, Engelwortel, Alsem en Rabarber. 

De basis van deze bitter aperitief is de welbekende Creme de Cassis Saintonge van Merlet zelf.

Tio Pesca Mezcal

Tio Pesca Mezcal is een project van de Santa Sabia distilleerderij. 

Volledig gebaseerd op traditie en de technieken van hun voorvaderen. 3 verschillende varianten; Coyote, Arroqueño en Tobala

Pescador de Sueños Mezcal

Pescador de Sueños Mezcal is een project van de Santa Sabia distilleerderij. 

De focus van Pescador is kleine oplages van zeldzame agave's op de markt te brengen om de Mexicaanse traditie voort te zetten.

Sotol La Higuera

Sotol La Higuera is gemaakt door middel van traditionele methodes in Aldama, Chihuahua door Gerardo Ruelas. 
Sotol wordt gemaakt van de Dasylirion plant, deze worden gekookt in een buiten oven met hout en steen. 

Sierra Norte Black Corn Whiskey

Een Mexicaanse Single Barrel Whiskey uit Sierra Norte berggebied in Oaxaca. Gemaakt van 85% Oaxacan Hertitage zwarte mais en 15% van gemoute gerst.

Vigo

Vigo Amaro is ontstaan in 2019 en komt van het bedrijf Philadelphia Distilling. De amaro is dubbel gemacereerd met een gepatenteerde mix van plantaardige ingrediënten die is samengesteld om traditie te samen te laten smelten met innovatie. 
 
Vigo is vernoemd naar Francis Vigo, een Italiaanse financier die tijdens de Revolutionaire Oorlog de koloniën steunde. 

Nuage

Nuage Gin wordt gebotteld en gedistilleerd in Frankrijk en representeert het stormachtige gezicht van de “Nephelae”: Griekse nimfen van wolken en regen. 
 
In de gin vind je uitgebalanceerde smaken van subtiele jeneverbes, blauwe bessen, koriander en mandarijn.

Xibal

Xibal Gin is een gin uit Guatemala. 
 
Xibal wordt geproduceerd op traditionele wijze. De naam Xibal is afgeleid van Xibalba, de naam van het dodenrijk of de onderwereld bij de Maya’s. Volgens vele legendes zou dit koninkrijk vol met schatten liggen en zou worden bewaakt door de goden.

Verjus Perle de Raisin

In de middeleeuwen werd dit sap al gebruikt onder de naam ‘ VertJus’ wat letterlijk ‘ Groen Sap’ betekent.

Geproduceerd met onrijpe druiven tijdens de groene oogst (eerste pluk), voordat de druiven beginnen te kleuren en suikergehalte stijgt.
 Het sap ondergaat geen gisting doordat het opgeslagen wordt in roestvrijstalen vaten waar het gekoeld stabiliseert.

Equiano

Equiano is werelds eerste Afrikaanse en Caribische rum. Door de blend van twee culturen, twee distilleerderijen en twee continenten is deze rum de perfecte samenwerking tussen oost en west. 
 
De missie van Equiano is een 400 jaar oude industrie opnieuw te definiëren door unieke rum blends te maken. De rum wordt gemaakt in de Gray’s distilleerderij in Mauritius, en in de Foursquare Distillery uit Barbados. Door het warme klimaat in beide landen gaat het rijpingsproces sneller.

Minoki

De inspiratie van Minoki Rum stamt van een legende over de eerste heerser van Japan. Deze zou afstammen van een oceaan prinses, die leefde in een paleis van koraal, wat niet enkel het leven gaf aan de oceaan, maar deze ook reinigde.

Een van de missies van deze Japanse Rum is om alle koraalriffen in de wereld te beschermen en te herstellen. Dat doen ze door een deel van de opbrengst te doneren aan goede doelen die zich hiermee bezighouden. 

Umiki

Umiki is de eerste whisky ter wereld die gefinisht is in Japanse grenen vaten en de eerste whisky die met gefilterd oceaanwater aangelengd is. In Japan is de oceaan de bron van het leven en de dennenboom is het symbool van het leven.

Geïnspireerd door Japans respect voor de natuur en de oceaan, fuseerde Umiki lokale malt whisky’s die aan de oceaan gedestilleerd zijn met graan whisky's die meer landinwaarts gedestilleerd zijn. 

Abasolo El Whisky De Mexico

Abasolo El Whisky De Mexico en Nixta Licor de Mais zijn gemaakt en gedistilleerd van 100% Mexicaanse Cacahuazintle (kaka • wha • SINT • lay) maïs, die al meer dan 200 generaties wordt verbouwd door lokale boeren vanwege de uitgesproken, buitengewone smaak.
 
Distilleria Abasolo onthult de diepste smaken van deze bijzondere maïs door middel van nixtamalisatie, een 4000 jaar oude kooktechniek die nog nooit eerder is gebruikt bij de productie van whisky of likeur maar fundamenteel is bij het bereiden van maïs als voedsel in Mexico.

Nixta

Abasolo El Whisky De Mexico en Nixta Licor de Mais zijn gemaakt en gedistilleerd van 100% Mexicaanse Cacahuazintle (kaka • wha • SINT • lay) maïs, die al meer dan 200 generaties wordt verbouwd door lokale boeren vanwege de uitgesproken, buitengewone smaak.
 
Distilleria Abasolo onthult de diepste smaken van deze bijzondere maïs door middel van nixtamalisatie, een 4000 jaar oude kooktechniek die nog nooit eerder is gebruikt bij de productie van whisky of likeur maar fundamenteel is bij het bereiden van maïs als voedsel in Mexico.

La Forza

La Forza Rum is ontstaan uit een passie voor de sterke drank die in vele klassieke cocktails de basis vormt. Het concept is geïnspireerd door de vrouwen binnen de familie, die waarzegsters waren. Deze waarzegsters voorspelden de toekomst door middel van Tarot kaarten.

NODO Agave Spirits

NODO is in bijna alle opzichten een klassieke tequila, maar valt wettelijk gezien niet onder deze categorie. Dit komt omdat NODO wordt gemaakt in El Teul, Zacatecas Mexico. Dit dorpje ligt ongeveer 5 minuten rijden van de tequila "grens" af en valt hierdoor niet onder de Denominación de Origen van tequila, vandaar de naam NODO (no-denominación).

NODO wordt geproduceerd door de familie Bañuelos. Deze familie maakt al tequilana sinds 1970 (dit is ruim voordat de Denominación de Origen van tequila van kracht werd) De familie Bañuelos maakt NODO volgens traditionele, ambachtelijke productiewijze en het eindresultaat is verbluffend smaakvol en soepel.Francois Guy de Pontarlier

De traditie van kwaliteit bij de familie Guy strekt zich uit over vier generaties, van vader op zoon. Armand Guy begon zijn carrière in 1890, na zijn opleiding bij de meest imponerende absintdistilleerders van Pontarlier. Zijn zoon Georges trad toe tot het bedrijf na de Eerste Wereldoorlog en zette de passie voort, met name in het creëren van de Pontarlier-Anis. Pierre, de kleinzoon, moderniseerde de distilleerderij aanzienlijk, terwijl hij de eeuwenoude technieken in stand hield. François, de vierde generatie, zette zich in voor het herleven van de absint die zijn overgrootvader had gemaakt en speelde een cruciale rol bij het herintroduceren ervan in Frankrijk. 

De distilleerderij in de Rue des Lavaux blijft een symbool van ambachtelijke expertise en uitstekende spirits, die passie van de familie Guy weerspiegelen.

Bastards

Door enkel maar 1 Botanical toe te voegen aan de bitters heeft Bitter Bastards een geheel nieuwe stijl gecreëerd. De bitters van Bitter Bastards zijn gemaakt met een centrifuge. De toepassing van deze methode resulteert in een zwaartekrachtdruk die 5000 keer sterker is dan de zwaartekracht van de aarde, waardoor deeltjes kunnen worden gescheiden en geen smaak verloren gaat! 

Dashfire

 Dashfire is een familiebedrijf dat in 2013 is opgericht door Lee Egbert. Samen met zijn vrouw Dawn zijn ze begonnen met het verkopen van bitters. Lee's passie voor smaken komt voort uit zijn wereldwijde reizen, waar hij zich onderdompelde in lokale kruiden, specerijen en sterke dranken. Deze culturele inspiratie dringt door in elk Dashfire Bitter, waardoor liefhebbers kunnen genieten. 

Salvia & Limone

Vroeger tijdens intense middagen in de zomer werd er een verfrissend drankje genomen, het was Salvia e Limone, gekoeld in bronwater. In de winter werd dit verfrissende drankje na het diner warm gedronken in een waterbad en bleef het tot laat in de nacht een goede vriend. Salvia e Limone was een inwijdingsritueel en de afsluitende ceremonie van lange dagen samen leven, bepaald door het intense, eenvoudige ritme van de natuur. 

Zoals de naam al zegt, is Salvia e Limone een eenvoudig recept, de naam was "verfrissend", iedereen vond het lekker en het werd beschouwd als een echt geneesmiddel bij veel gelegenheden en dat nog steeds, tot op de dag van vandaag.

Vecchio Bergamotto Fantastico

De Vecchio Bergamotto Fantastico, een authentieke bergamotlikeur uit Calabrië, Italië, eert de meest iconische citrusvrucht van de streek. Met de hand geoogst in de Pellaro-tuin, ondergaat de Calabrische Bergamot een artisanale infusie met aromatische kruiden gedurende twee maanden. Na zorgvuldige filtering met linnen doeken wordt het gebotteld, met aandacht voor vakmanschap en traditie.

Dit label is het resultaat van erfgoed binnen de familie, met producten vervaardigt door Maestro Giocondo, eigenaar van het oude douane-entrepot en expert in fruit, kruiden en specerijen. Uit zijn ruwe handen komt de Bergamot Fantastico voort, geboren uit een zorgvuldige selectie van het symboolfruit van Calabrië: de bergamot. 

Altabruma

In het hart van Quetzaltenango, in de  bergen van Guatemala, is Altabruma geboren, een doelgerichte luxe rum die de markt wil vernieuwen.

Als nieuwkomer moest het merk doelgericht zijn en afstand nemen van de klassieke codes van de rum categorie. Het moest waarden zoals duurzaamheid en respect voor het land en inheemse gemeenschappen uitstralen, en zo ontstond het concept van "bewuste luxe".

Matusalem

Na hun aankomst in Cuba in 1872, richtten Benjamin en Eduardo Camp samen met Evaristo Alvarez, Matusalem Rum op. Deze rum zorgde voor grote populariteit in Cuba vanwege zijn voortreffelijke smaak. Met de opkomst van de Castro-revolutie verhuisde de productie naar de Dominicaanse Republiek. Matusalem Rum, blijft trouw aan zijn originele recept en Solera-systeem. Het merk wordt nog steeds geproduceerd volgens dezelfde Cubaanse traditie en met het geheime familierecept, zoals meer dan een eeuw geleden in Santiago de Cuba is vastgesteld. 

Daviess County

Daviess County staat bekend als een legendarische pionier in de bourbongeschiedenis van Kentucky. Opgericht in 1874, bloeide het vóór de drooglegging op en overleefde het door de verkoop van medicinale whiskey tijdens de drooglegging. In 2020 werd Daviess County opnieuw tot leven gebracht als eerbetoon aan zijn rijke erfgoed.

Rare Hare

Rare Hare, een nieuw merk gelanceerd in 2022, brengt spirits uit die teruggaan tot zelfs decennia. Rare Hare speurt naar zeldzame en unieke vaten, en werkt ook samen met gevestigde merken om buitengewone gerijpte spirits uit te brengen. De combinatie van aantrekkelijk uiterlijk, rijke geschiedenis en zeldzaamheid maakt de spirits van Rare Hare bijzonder gewild onder verzamelaars en kenners. 

De lancering begon met de 1953 Anniversary Edition Bourbon, een eerbetoon aan het oprichtingsjaar van het iconische Playboy magazine. 

Blood Oath

Blood Oath, een unieke en mysterieuze bourbon, onthult zijn verhaal als een verbond tussen passie en wetenschap. Elk batch van Blood Oath is het werk van John Rempe, een leerling van zowel bourbon als wetenschap. Ongebonden aan een familie, zonder voorkeur voor een bepaalde distilleerderij en niet gebonden aan een vaststaande filosofie. 

John Rempe heeft één doel voor ogen: het opsporen van zeldzame en wonderlijke bourbons, beroemd en vergeten. Vervolgens combineert hij ze op een manier die voorheen ondenkbaar was, exclusief voor een gelukkige paar. Hij weigert zich te richten op loyaliteiten en belooft nooit zijn bron van bourbon te onthullen, maar alleen het allerbeste te kiezen en te creëren.

Reki

Reki is een blend gemaakt door de Helios Distillery. De Helios Distillery komt uit Okinawa in Japan, en is vooral bekend van hun Japanse Rum. Deze past erg goed bij het tropische klimaat van het eiland in de Oost-Chinese zee. Helios is begonnen met het maken van whisky in de jaren 80. Ze willen zo veel mogelijk gebruik maken van alle grondstoffen wat het eiland Okinawa te bieden heeft en zijn erg toegewijd aan het produceren van authentieke producten. 

Diamante Acqua di Cedro

Diamante Acqua di Cedro is een frisse likeur en behoort tot de categorie van likeuren gemaakt van citrusvruchten, het symbool van Calabrië. Het receptuur van de Diamante Acqua di Cedro omvat een mengeling van infusie en destillaat van ceders uit Santa Maria del Cedro, die vers worden verwerkt.

Giovannoni

Tato Giovannoni heeft twee jaar gewijd aan de Giovannoni vermouth.

Tato Giovannoni besloot om dit aperitief een nieuwe betekenis te geven. Hij raadpleegde de beroemde wijnexpert Matías Michelini om de basiswijn voor zijn twee vermouthvarianten te verkrijgen: hij koos Torrontés Brutal voor de Dry vermouth, waarvoor 18 botanicals worden gebruikt ; en een Malbec voor de Rosso vermouth, waarvoor 14 botanicals worden gebruikt. 

Tso'ok Rum

Tso’ok is een Oaxacan rum uit de bergen. Op het logo van Tso'ok staat Tajëëw afgebeeld, de tweelingzustergodin van de god, Kontoy. Ze is een shapeshifter-beschermer van de bergen en verschijnt als herten of slangen. 

Alma Finca

Alma Finca Orange Liqueur creëert een authentieke Oranga Likeur gemaakt met verse zoete en bittere sinaasappels, Perzische limoenen, citrusbloesems en kruiden, waardoor een subtiel complexe smaak ontstaat.

MR. Three & Bros. Ginger Falernum

De Mr. Three & Bros. Ginger Falernum is een Italiaanse Falernum gecreëerd door de barmannen van Rita & Cocktails uit Milaan. Deze Falernum bestaat uit Caribische witte rum en donkere rum, geïnfuseerd met gember, kruiden, bittere amandelen, limoenen, citroenen en suiker.