Welkom bij bart's bottles.
Menu

Portfolio

Botran

De Familie Botran produceert al meer dan 6 decennia rum in Guatemala op traditionele wijze. Ron Botran wordt gemaakt met eerste persing suikerriet en gerijpt volgens de Solera-methode op 4 verschillende typen vaten. Sherry-, Port- en 2 typen Bourbonvaten geven allen een ander karakter mee en dragen bij aan de complexiteit van de rum.  De rum wordt gerijpt op een hoogte van 2300 meter, hierdoor "verdampt" er minder uit de vaten en ontwikkeld elk vat zich op zijn eigen wijze.

Ocho Tequila

Een van de weinige tequila's die nog op authentieke en traditionele wijze wordt geproduceerd. Tequila Ocho is van hoge kwaliteit en gemaakt van 100% agave. Op elke fles staat aangegeven in welk jaar en van welke "rancho" de agaves afkomstig zijn en daarmee is alle Ocho tequila Single Estate. De verschillen per veld, door ligging en klimaat, geven deze tequila elk jaar een eigen karakter. 

East Imperial

East Imperial komt uit Nieuw-Zeeland en kan beschouwd worden als de Champagne onder de tonic's. Een zachte, fijne, Champagne-achtige bubbel en weinig gebruik van suikers zorgt voor een mixer die niet overheersend is. Alle ingrediënten komen uit Azië en daarom een échte traditionele tonic. Hun credo is dan ook niet voor niets "Upholders of tradition".

Bramley & Gage

Bramley & Gage is een klein familiebedrijf uit Bristol. Hun uitdaging is om gin's en likeuren te maken van de allerhoogste kwaliteit. 6 0'Clock Gin is het grootste product. Het is een zachte, frisse London Dry Gin met vlierbloesem en frambozen van eigen grond. De Distillers' Tonic is een droge, frisse tonic die speciaal ontwikkeld is voor deze gin en gaat goed samen met de fruitge aroma's. 

Del Professore Gin's

Del Professore geeft zijn eigen twist aan de Italiaanse Gin-stijl. Klassieke London Dry Gin's infuseren met lokale kruiden en specerijen. Deze methode zorgt niet alleen voor een explosie aan aroma's en smaak, maar geven de gin ook meer complexiteit, waardoor deze veel gebruikt worden in cocktails. De Monsieur was de allereerste variant en is gekenmerkt door het gebruik van lavendel, kamille en rozen en heeft een floraal karakter. De Madame is meer een kruidige gin. Dit maakt haar geschikt om zowel te mixen als ook puur te drinken. Later is daar de Crocodile Gin bijgekomen. Hier ligt de nadruk vooral op jeneverbes en citrus, aangevuld met tonen van vlierbloesem en Jamaicaanse pepers.

Del Professore Vermouth's

De vermouth's van Del Professore weerspiegelen de individuele verhalen, dromen en toewijding van de mensen achter het merk. Del Professore is bedacht door een groep bevriende bartenders onder leiding van Leonardo Leuci. De zoektocht naar authentieke ingrediënten en de passie voor het blenden zijn de basis voor alle producten. Samen met Carlo Quaglia, de masterdistiller van Quaglia, in 1890 opgericht door zijn opa, brengen zijn een prachtige range aan vermouth's en gin's op de markt.  

Ish

Ontdek het best bewaarde geheim uit Groot Brittannië. Ish is een traditionele London Dry Gin met extra jeneverbes. Een echte gin met ballen. Een perfect uitgebalanceerd recept dat een onderscheidend smaakprofiel biedt, zonder toevoegingen. De perfecte gin voor G&T's en Dry Martini's, very Brit-Ish!  

Gin Sul

Gin Sul heeft zijn wortels in Portugal, maar wordt geproduceerd in hun eigen Gin Sul Distillery in Hamburg. Gin Sul is gemaakt met botanicals uit Portugal. Het is een echte Mediterraanse gin door het gebruik van o.a. lavendel, rozemarijn en zonneroosjes. Deze gin doet het goed met florale tonic, sinaasappel en rozemarijn.

Atlántico

Atlántico blend rum op basis van rietsuiker en van molasse die door zowel Copper pot still als kolomdistillatie worden geproduceerd. Deze witte rum, de Platino, is ook de basis voor de Reserva en Gran Reserva en worden op een Solera-methode gelagerd tot wel 25 jaar lang!

Ilegal Mezcal

Ilegal is ontstaan in Café No Sé, van John Rexer. Ilegal Mezcal wordt geproduceerd in de Palenque Dona Carmen Chagoya Distillery en is gemaakt van 100% Espadin agave. Deze worden geteeld in de regio Tlocolula. Ilegal wordt twee keer gedestilleerd, eerst in een RVS pot still, daarna in een Copper pot still. De range bestaat uit een Joven, Reposado (4 maanden op Amerikaans eiken) en Añejo (12 maanden op een mix van Frans en Amerikaans eiken).

Derrumbes

Derrumbes neemt je mee op reis door het hart van Mexico. Het is de grootste, meest biodiverse, "Appellation of Origin" ter wereld. Elke regio drukt zijn unieke stempel op de smaak van de Mezcal die lokaal geproduceerd wordt. De verschillende agavesoorten en "terroir" hebben grote invloed op de smaak, ook de regionale verschillen in hoogte en klimaat zijn erg groot. Elke variant van Derrumbes vertegenwoordigd een andere staat en is geselecteerd op basis van deze unieke eigenschappen. De range biedt een grote verscheidenheid aan smaken en nuances. 

Riga Black Vodka

Riga Black Vodka wordt geproduceerd door de Black Balzams Distillery in Riga, Letland. Een 100% graanvodka van hoge kwaliteit.

Bluecoat

Bluecoat wordt gedistilleerd door Philadelphia Distillery. Het is de eerste distilleerderij in Philedelphia sinds de drooglegging. Het is een "handcrafted" gin, waarbij uitsluitend gebruikt wordt gemaakt van 100% organic botanicals. Angelica, koriander, jeneverbes en Amerikaanse citrus. Het is een van de eerste American Dry Gin, hierbij ligt de nadruk meer op citrus dan op jeneverbes. Deze frisse gin met fruitige tonen heeft een strakke afdronk en is gebotteld op 47%. Er is ook een "Barrel-Aged" verkrijgbaar die rijping op vat heeft gehad.

WhistlePig

Respect voor traditie en de wil om te innoveren. Dit omschrijft WhistlePig het best. Volgens traditionele wijze worden deze ultra-premium Rye Whiskey's geproduceerd, daarna worden ze door nieuwe innovatieve technieken gefinished op Vermont Oak Casks en andere soorten vaten die met veel zorg van over de hele wereld worden geselecteerd. Agestatements van 10Y, 12Y, 15Y en 18Y. Allemaal hebben ze unieke eigenschappen, maar allen zijn uitmuntend in kwaliteit.

nginious!

nginious! is een Zwitserse gin gemaakt door Oliver Ullrich en Ralph Villager. Een selectie van 18 botanicals die in vier groepen zijn geplaatst, worden apart gedestilleerd en daarna pas samengevoegd om de uiteindelijke smaak te verkrijgen. De basis botanicals voor nginious! zijn typisch voor Zwitserland, waaronder klaverbloesem, zwarte bessenbladeren en bijenwas. Een verschillend palet van botanicals wordt gebruikt voor elke variant, dit zijn de Swiss Blend, Summer Blend, Smoked & Salted en de Vermouth Cask-finish. 

Kever Genever

Kever Genever werd uitgevonden door 4 vrienden die de wens hadden dat dit prachtige product, Jenever, zou worden herontdekt. De wens is inmiddels omgezet in een missie en zij zetten de Jenever weer echt op kaart. Kever Genever wordt gestookt in de distilleerderij 'De Tweekoppige Phoenix', die alle ingrediënten in eigen beheer maakt. Het gebruik van een relatief hoog gehalte aan moutwijn zorgt voor een soepele en complexe spirit. De eerste Kever Genever 'Old Style' maakt gebruik van, onder andere, tonkabonen, wat een zoete, vanille-achtige smaak geeft. De 'Crisp & Hoppy' heeft hop, timutpeper en ananas die tropisch fruitaroma's geeft met een lichte citrusbitterheid. Deze twee Genevers zijn uitermate geschikt voor een traditionele 'kop-stoot' in combinatie met mooie craftbieren zoals een Weizen of IPA. Wij zijn trots deze twee parels in ons portfolio te mogen hebben.

La Hechicera

La Hechicera combineert de kunst van het distilleren van rum uit Cuba met het prachtige klimaat en de rijkdom van Colombia. Het destillaat wordt vanuit Cuba verscheept en geblend door Giraldo Mituoaka Kagana, een Cubaan met Japanse roots die op de suikerrietplanatges heeft  gewerkt nog voor de Cubaanse revolutie. Hij werkte zich op naar Maestro Ronero in Cuba en verhuisde naar Colombia om met betere faciliteiten te werken. In Colombia heeft hij toegang tot de beste Amerikaanse eikenhouten vaten en maakt hij gebruik van het koelere klimaat om de rum langer en langzamer te laten rijpen volgens de Solera-methode. La Hechicera is tussen de 12 en 21 jaar tot de perfectie gerijpt, dus geen toegevoegde suikers nodig. 

San Cosme

San Cosme is een mooie en licht rokerige Joven Mezcal uit Oaxaca. Mezcaleros uit Oaxaca begeleiden nauwkeurig elke stap in het complexe productieproces voor Mezcal San Cosme, wat vol zit met traditionele rituelen. 

30-30 Tequila

30-30 Tequila is een 100% agave Tequila die op traditionele wijze geproduceerd. Vanwege de zachte smaak en fruitig karakter, is deze in 2007 in Amerika uitgeroepen tot "Best Tequila for Margarita's". De naam is afkomstig van het kaliber voor de geweren van Winchester. Hiermee bevochten de Mexicanen de Amerikanen voor de strijd om onafhankelijkheid. 

Waqar

Chileense Pisco is bijzonder om het feit dat deze Pisco's meestal geheel vervaardigd worden uit Muscat druiven. De geurige en fruitige aroma's zijn karakteristiek voor Waqar. De Waqar Heron is een Pisco die rijping van zes jaar op vat heeft gehad, iets wat bij Peruviaanse Pisco's niet wordt gedaan. 

Macchu Pisco

Deze Peruviaanse Pisco  vertegenwoordigd de typische karakters van de druiven en de "terroir". Aroma's van peer, peper en zoete romige tonen. Droog, maar met een fruitige afdronk.

La Diablada

La Diablada is een Pisco uit Peru en vernoemd naar de "Danza de los diablos" een traditionele dans uit Peru. Hierbij bevechten Angels en Demons elkaar in een oneindige strijd tussen het goede en het kwade. Deze Pisco refereert hieraan, balancerend tussen droge en fruitige tonen.

Kinahan's

Kinahan's L.L. Irish Whiskey is een van de oudste Ierse whiskeymerken die vandaag de dag nog bestaan. In 1807 was de toenmalige gouverneur van Ierland, Lord Lieutenant Charles Lennox, zo onder de indruk van deze whiskey, dat hij beslag legde op alle beschikbare vaten en liet bestempelen met de initialen L.L. Na jarenlange bekendheid in Ierland en daarbuiten beleefd Kinahan's zijn hoogte punt als de legendarische Jerry Thomas zich uitgeeft als ambassadeur voor het merk Kinahan's. Hij verkoos Kinahan's boven alle andere Ierse whiskey's en zou een groot aantal "signature cocktails" uitbrengen met Kinahan's in zijn "Jerry Thomas Bartenders Guide"uit 1862.

Brenne French Single Malt

Brenne, of 'veld' in het Frans, wordt in Cognac geproduceerd door een cognacproducent die extra velden heeft om gewassen op biologische wijze te telen. Dit betekent dat hij elk veld dat hij niet gebruikt voor druiven, gebruikt voor een ander gewas. De biologisch geteelde gerst gebruikt hij om zijn eigen Single Malt te maken, op zijn eigen manier. Hij gebruikt zijn Alambique pot still, limousin- en ex-cognacvaten om een ​​whisky te maken, net zo fruitig en bloemig als een cognac. De tonen van tropisch fruit en specerijen is echt geweldig. Deze zowel Sinlge Malt als Single Estate moet je proberen om het te geloven. Deze whisky is uniek in smaak.

Kamiki

Kamiki is een blend van zeldzame Japense Single Malt whisky's. Kamiki heeft zijn thuis in de Omiwa-tempel in Nara. In Nara zijn de meeste beroemde alcoholproducerende families gevestigd en hun alcohol wordt als zegening gebruikt in de Shinto Tempels. Het heiligdom ligt aan de voet van de berg Miwa. Kamiki betekent ‘God’s adem' en is geïnspireerd door de bries die van de berg komt. Kamiki is de eerste whisky in de wereld die op Japans cederhout wordt gefinisht, dit geeft de geur van sandelhout en aroma's van groene thee. De meest recente variant is de Kamiki Intense Wood, deze heeft twee keer zo lang op Japans cederhout gelegen.

Kirin Fuji-Sanroku

Kirin Fuji-Sanroku wordt geproduceerd in de Fuji-Gotemba-distilleerderij aan de voet van de berg Fuji. De distilleerderij werd opgericht door de Kirin-groep op deze plaats, omdat de omstandigheden in Gotemba erg veel lijken op de omstandigheden in Schotland. Een koel klimaat waardoor de whisky lang op vat kan liggen en perfect zuiver bergwater voor het produceren en blenden van de whisky. Deze Blended Whisky is een mix van medium en havy type grain whisky's in combinatie met delicate tonen van peated gemoute gerst. 

Kura the Whisky

Kura Whisky wordt geproduceerd in de Helios Distillery op het eiland Okinawa. Okinawa is een tropisch eiland in de Stille Oceaan. Helios staat het meest bekend  om de rum en Awamori (een destillaat op basis van rijst). De lokaal geteelde suikerriet groeit goed in dit warme, vochtige klimaat. Helios produceert echter ook enkele uitstekende whisky's die ze in hun eigen ex-rumvaten finishen na eerst op White Oak te hebben gerijpt. Het rijpen van whisky in zo'n tropisch klimaat gaat heel snel, dit zorgt ervoor dat de whisky een heel complex en volwassen karakter ondanks zijn jonge leeftijd. 

Kozue Gin

Kozue Gin is een nieuwe gin geproduceerd door de Wakayama's Fujishiro Distillery in Japan. Een moderne gin in Japanse stijl. De gebruikte botanicals zijn o.a. Sanshopeper (verwant aan de Sezchuanpeper), sinaasappel, citroen, mandarijn en Japanse Umbrella-pine. Het is daarmee de eerste gin ter wereld die de van oorsprong Japanse dennennaalden als botanical gebruikt. Ondanks dat deze gin gebotteld is op 47% is deze uitermate "smooth".

Rebel Yell

Rebel Yell wordt geproduceerd volgens een aloude traditioneel recept dat dateert uit 1849. Deze authentieke "wheaded"-Bourbon ontleent zijn complexiteit en zachtheid door het gebruik van tarwe in de "mash-bill". Rebel Yell werd oorspronkelijk gemaakt in de Weller & Sons Distillery. Weller was een pionier op het gebied van experimenteren met tarwe in Bourbon en was de grondlegger van merken zoals Pappy von Winkle en Makers Mark waarbij tarwe werd toegepast. Tegenwoordig heeft Rebel Yell zijn thuis gevonden in de Luxco Distillery.

Widow Jane

Widow Jane is een distilleerderij die is vernoemd naar de Widow Jane-mijn in New York. Deze mijn werd gebruikt om kalksteen op te graven voor de bouw van o.a. het Empire State Building en de Brooklyn Bridge. Het water dat wordt gebruikt is nu door het kalksteen van nature gefilterd en geven de whisky een briljant karakter. De 10Y Single Barrel Bourbon werd nog steeds gedistilleerd in Kentucky, voordat Widow Jane in volle productie was. Het werd gelagerd in New York en met water uit de Widow Jane mijn op het juiste alcoholpercentage gebracht.
De American Whisky from Rye Mash is gemaakt van veelal rogge. Hij wordt gelagerd op de ex-Bourbon vaten en daarbij wordt gebruik gemaakt van
extra staven Amerikaanse eikenhout voor een vollere smaak. 

Novo Fogo

Novo Fogo Organic Cachaça wordt geproduceerd met respect voor mens, natuur en het Braziliaanse erfgoed. Het verse suikerriet wordt verbouwd op eigen grond. Bij de productie worden geen chemicaliën gebruikt en de distilleerderij is CO2-neutraal. Er wordt een "zero-waste"-beleid gevoerd en alle flessen bestaan uit 100% gerecycled glas. Het personeel krijgt een eerlijk salaris en voor hun families wordt onderwijs geregeld en betaald. Deze Cachaça is gemaakt van vers suikerriet, gedistilleerd in traditionele copper pot stills en gerijpt op houten vaten die lokaal gemaakt worden. Dit zorgt voor een unieke smaak.


Scrappy's

Scrappy's is ontstaan met het idee dat bitters beter moesten worden geproduceerd. Door de beste ingrediënten te selecteren en aan elke batch dezelfde hoge kwaliteitseisen te stellen, brengen ze een prachtige range bitters op de markt die voller en echter van smaak is. Zo creëren ze de beste bitters voor de beste bartenders.

Dr. Adam Elmegirab's

Dr Adam Elmegirab's bestaat sinds 2009. Met een "by bartenders, for bartenders"-aanpak wordt een unieke range van hoogwaardige en handgemaakte cocktailbitters geproduceerd. De verschillende botanicals en de invloed die ze hebben in de wereld van mixed-drinks staan hierbij centraal.   

Merlet

De Merlet familie was sinds de 18de eeuw een wijnproducent. In 1850 bouwde Firmin Merlet zijn een eerste distilleerketel vlak buiten het dorp Saint Sauvant. Zijn opvolger Edouard werd het eerste lid van de familie die cognac produceerde voor de grote cognachuizen zoals Hennessy en Martell. Guy Merlet trad in de voetsporen van zijn vader en bracht sindsdien de cognac onder eigen naam op de markt. Generaties lang verfijnde de Merlet familie zijn expertise en creëert tot op de dag van vandaag unieke cognac's.  

Chase

Field-to-bottle. Dat is wat ze doen bij de Chase Farm Distillery in Herefordshire, Engeland. Bij Chase verbouwen ze hun eigen appels en aardappels, om daar hoogwaardige Single Estate vodka en gin van te produceren. De zorg en aandacht voor hun producten heeft geresulteerd in verschillende awards, waaronder Best Tasting Vodka tijdens de San Francisco World Spirits Competition.

Chapter 7™

Chapter 7™ is een onafhankelijke bottelaar en is sinds 2014 actief. Single Cask bottelingen van Schotse en Ierse whiskyproducenten waren het begin van een missie om met passie en nieuwsgierigheid de wereld van het blenden te ontdekken. Allemaal gelimiteerde oplagen die vaak maar uit maximaal 1100 flessen bestaan. Momenteel zijn er al veel verschillende varianten uitgebracht. Wij hebben een kleine selectie beschikbaar.

The Bitter End

The Bitter End wordt in kleine hoeveelheden geproduceerd in Santa Fe, New Mexico. Alle cocktailbitters worden met 100% natuurlijke ingrediënten en met de hand gemaakt. Bill York is de man achter The Bitter End en heeft zijn kennis van de wereldkeuken, mixology en wetenschap ingezet om de wereld van smaakmakers in een piepklein flesje samen te vatten.

Mondino

De Duitse Masterdistiller Hans leerde het maken van Amaro in de jaren zestig in Italië. Hij keerde terug naar Beieren en creëerde zijn eigen familierecept. Zijn kleinzoon Max heeft samen met zijn jeugdvrienden Ferdinand, Florian en Benedikt het oude familierecept als basis gebruikt voor Mondino. Een moderne Organic Amaro die met lokale ingrediënten en weinig gebruik van suiker wordt gemaakt.

François Guy de Pontarlier

Deze Absinth wordt gedistilleerd volgens een traditioneel en authentiek recept, welke van generatie op generatie is doorgegeven sinds de tijd van Armand Guy.

La Venenosa

La Venenosa is opgericht door Chef Esteban Morales en biedt een brede range Raicilla's aan. Esteban zocht in de staat Jalisco naar de beste "Maestros Taberneros" in de regio. Elke variant is op unieke wijze geproduceerd door de verschillende soorten agave en productietechnieken. Als je Mezcal saai vind, probeer deze dan eens! 

House of Botanicals

Een Old Tom-stijl Gin van de makers van de Dr. Adam Elmegirab's Cocktailbitters.

Death's Door Spirits

De Death's Door Distillery is een van de eerste en grootste craft-distilleerderijen van de Verenigde Staten. Er wordt gebruik gemaakt van jeneverbessen die in deze regio in het wild groeien. Ook de venkel en koriander worden lokaal geteeld. Voor zowel de Vodka als de New Make Spirit worden gewassen gebruikt die op Washington Island groeien. De granen komen uit Chilton.

Westward

Westward American Single Malt Whisky wordt geproduceerd in de House Spirits Distillery in het hart van Portland, Oregon. Gemaakt van 100% Pacific Northwest gemoute gerst en gefermenteerd met Amerikaans biergist voor een uitzonderlijk zachte smaak. Deze wordt twee maal Copper Pot Still gedistilleerd, daarna gerijpt in nieuwe Amerikaanse eiken vaten en niet meer gefilterd. Westward brengt het allerbeste van de American-Whiskey- en de Craft-Beertradities samen.

Bruxo Mezcal

Vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid. Dat is Bruxo in het kort. De brede range wordt met passie en kennis geproduceerd door de "Mezcaleros":
Lucio Morales, Juan Morales, Pablo Vázquez, Felix Santiago, Cesáreo Rodríguez, Pipino Rodríguez, Alejandro Reyes, Cándido Reyes, David Cruz.
Bruxo is gestart in 2010 en kwam in 2011 met Bruxo No.1 op de markt. Tegenwoordig bestaat de range uit 6 varianten die elk zijn unieke eigenschappen heeft.
Bruxo wordt voor 100% duurzaam geproduceerd. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de volgende agave's: ESPADIN, MEXICANO, BARRIL, CUIXE, ARROQUEÑO, TEPEZTATE, TOBALA. Deze hebben een leeftijd tussen de 7 en 30 jaar oud.